Venloosch Wit

VOOR IEDER SEIZOEN GESCHIKT

Het Venloosch Wit is het trotse broertje
van Venloosch Alt en werd geboren in 2003. Het Venloosch Wit is jong, fruitig, sprankelend en met zachte zonnestralen aanwezig in iedere koude slok. Op de terrassen in geheel Nederland weten ze inmiddels dat er niet te twisten valt over de oprechtheid en kwaliteit van het Venloosch Wit. Ook niet zo gek, want Venloosch Wit is de ultieme combinatie van de volmondige smaak van gemoute gerst, tarwe en haver met een subtiele hint van citrus. Dit maakt Venloosch Wit tot het perfecte bier voor alle seizoenen

Venloosch Wit is een verkoelend, lichttroebel en diepgoudkleurig bier. Lindeboom Bierbrouwerij brouwt dit bier met geselecteerde tarwe naast de bekende gerstemout als basisgrondstof. Via een uitgekiende verwerking worden de grondstoffen in het brouwhuis volgens klassiek vakmanschap opgelost. Het bovengistend bier ‘witje’ is gebrouwen met kristalhelder water uit eigen bron en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen. Tijdens het brouwproces voegt Lindeboom een melange van speciaal geselecteerde kruiden toe voor optimale smaakbeleving. De nagisting op fles verrijkt het smaakaroma. Meesterschap dus van de bovenste plank en dat wordt gewaardeerd door de bierexperts. Het Venloosch Wit won in 2020 de gouden medaille bij de Dutch Beer Challenge.

Koud gedronken komt dit witbier het best tot zijn recht. De smaak is fris, citroen- en limoenachtig. Een zeer fijn aroma met een jeugdige afdronk. Gemakkelijk doordrinkbaar. Genieten dus!

Aanbevolen drinktemperatuur: 4-6 °C
Alcoholgehalte: 5,2% vol
In de winkel: kratten van 12 x 30 cl
In de horeca: fles en fust
Voor ieder seizoen geschikt