Venloosch Alt

EEN ROBUUST EN KARAKTERVOL ALTBIER

De weg naar smaakperfectie heeft een lange route gekend. Het einddoel voor de oprechte smaakbeminnaar is echter bereikt. Het Venloosch Alt kan gewoon niet meer beter, smaakvoller en lekkerder. Bier dat niet alleen de onderbuik vult, maar ook het hart en het hoofd. Venloosch Alt is het eerste Altbier van Nederland, opnieuw gebrouwen sinds 1983, en kent het credo; “Altiëd Venloosch Alt tiëd”. Venloosch Alt is de trotse winnaar van de zilveren European Beer Star 2017 in de categorie Düsseldorf-Style Altbier en won een jaar later ook nog brons bij de prestigieuze Brussels Beer Challenge 2018. In 2019 won Venloosch Alt  wederom zilver bij de Brussels Beer Challenge. Souplesse, raffinement, zachte zuiverheid en een volle afdronk zijn beloond en erkend. En terecht!

 

Venloosch Alt heeft een eigen typische smaak, maar ook een kenmerkend, prachtig robijnrood uiterlijk. Een voortreffelijke dorstlesser van uitmuntende kwaliteit. Het is een bijzonder goed doordrinkbaar bier met een volle, subtielkruidige afdronk en een prachtige amberkleur. Tijdens het brouwproces wordt een melange van speciaal geselecteerde kruiden toegevoegd voor optimale smaakbeleving. Venloosch Alt is gebrouwen uit kristalhelder water uit eigen Limburgse bron en uitsluitend met natuurlijke grondstoffen.

Het zevende lustrum van Venloosch Alt was in 2018 een feit. In het begin was het Venloosch Alt een bovengistend bier. Het werd toen gebrouwen bij de Vriendenkringbrouwerij in Arcen. In de jaren 80 heeft de Leeuw Brouwerij in Valkenburg het een periode ondergistend gebrouwen. Nu wordt het Venloosch Alt al weer jaren gebrouwen bij de Limburgse Lindeboom Bierbrouwerij en is het mede onder de bezielende leiding van de heer Wim Geenen weer een bovengistend bier geworden. Al die stappen vooruit hebben geleid tot smaakperfectie en deze route heeft écht 35 jaar geduurd. Met een onovertroffen smaakervaring aan het einde van deze weg. Perfectie dus en dat proef je. In heel Nederland!

Aanbevolen drinktemperatuur: 6-8 °C
Alcoholgehalte: 5,2% vol
Schenkadvies: schenk het flesje half leeg, zwenk de fles en schenk het dan verder uit
In de winkel: kratten van 12 x 30 cl
In de horeca: fles en fust

 

 

Altiëd Venloosch Alt tiëd